Blog, Inspire

Sfaturi utile pentru alegerea tabloului potrivit

Decorațiunile pentru perete sunt atât de personale, încât pentru unii acestea reprezintă expunerea propriilor sentimente. În culori vibrante, pastelate sau doar într-o simplă monocromie, tablourile sunt cu adevărat indispensabile pentru orice amenajare. Dacă alegerea lucrării de artă poate fi relativ ușoară în majoritatea cazurilor, ei bine montajul acesteia pe perete devine o sarcină mai delicată. Acum, cu ajutorul trucurilor și sfaturilor utile din acest articol, oricine își poate monta tabloul, ca un meșter profesionist.

Cum se aranjează tabloul?

Dacă alegeți o singură lucrare statement de mari dimensiuni, aceasta se va monta la o distanță de 15 cm deasupra canapelei, comodei și la o înălțime de 145 cm de la podea.

Două tablouri cu aceleași dimensiuni pot fi expuse fie unul lângă celălalt sau unul desupra celuilat. Atunci când au elemente comune cum ar, fi rama sau stilul de pictură aceste decorațiuni pot creea o compoziție dinamică pe suprafața expusă.

Modalitate de agățare pentru 2 tablouri

Dacă optați să le atârnați în poziție orizontală una lângă cealaltă, atunci trebuie să identificați mijlocul fiecărei imagini pentru a le poziționa pe perete la nivelul ochilor. Pentru montatul tablourilor în poziție verticală, unul deasupra celuilalt, trebuie gândită întreaga compoziție ca o singură imagine ce poate fi atârnată la nivelul privirii. În ambele situații cele două tablouri se agață la o distanță de 15 cm deasupra canapelei sau la o înălțime de 145 cm de la podea.

O galerie de tablouri pe perete creează un efect interesant și nu trebuie neapărat să aibă o temă anume, așă că puteți da frâu liber imaginației mixând diferite imagini și dimensiuni. Acestea pot fi expuse pe toată suprafața peretelui sau adunate într-o zonă restrânsă. Pentru un impact vizual frumos, alegeți un număr impar de lucrări.

 

Modalitate de agățare pentru o galerie de tablouri

Un truc util este acela de a tăia în prealabil bucăți de hârtie ce reproduc dimensiunile tablourilor, pe care le veți lipi pe perete cu bandă adezivă. În acest fel puteți muta formele de hârtie oriunde, până când veți obține poziționarea finală pentru lucrările reale.

Ramele tablourilor sunt elemente definitorii, menite să ofere valoare și prestanță. În portofoliul Select Design puteți descoperi lucrări înrămate cu cadre din lemn sau metal cu diferite finisaje prețioase pe foiță de aur ori argint sau cu detalii sculptate manual.

Aici întreaga colecție de tablouri

Stilul de artă potrivit amenajării.

De la clasic la abstract, în portofoliul Select Design puteți descoperi o colecție variată de lucrări semnate de artiști celebri din SUA. Dacă nu vă puteți decide asupra stilului de pictură atunci solicitați o ședință GRATUITĂ de design interior.

Aici întreaga colecție de tablouri

 

Evidențiază opera de artă

Dacă optați să montați o sursă de lumină deasupra lucrării, atunci efectul va fi unul desprins dintr-o galerie de artă. Culorile tabloului vor fi mai luminoase iar umbrele mai pronunțate, creând astfel adâncime și profunzime.

Montajul pe perete.

Cea mai importantă etapă, montatul propriu-zis se face cu ajutorul unui kit de ustensile: bormașină, ciocan, cuie, dibluri, holșuruburi, șaibe de securitate și un boloboc (nivela cu bulă de aer) care indică nivelul de orizontalitate al piesei.

Așadar, tablourile sunt fără doar și poate indispensabile în amenajare reușind să transmită emoție și să ofere personalitate. Vă invităm să descoperiți operele de artă și în cele trei showrooom-uri Select Design, Ethan Allen, Caracole și Bernhardt Interiors, expuse în idei frumoase de amenajare.

Related Posts