decorarea peretilor tablouri
Blog

Pas cu pas: decorarea pereților cu tablouri

Când vine vorba de decorarea pereților cu tablouri, vedem atât de multe variante, încât nu știm ce să alegem și de unde să pornim. Designerii noștri au pregătit o serie de sfaturi și trucuri simple, ce te vor ajuta să transformi un perete într-un punct focal al amenajării, fără prea multe bătăi de cap. Important este să definești stilul care te reprezintă, iar de aici până la a crea acasă o mică galerie de artă care te reprezintă nu mai este decât un pas.

ALEGE PERETELE POTRIVIT

Bucură-te de efect maxim alegând un perete vopsit în culori neutre. Acesta va pune mica galerie de artă în valoare și îi va permite să devină un centru de interes. Pereții colorați pot fi și ei o variantă, cu condiția să alegeți rame în culori contrastante, dominante.

GÂNDEȘTE TEMATIC

Deși nu există reguli rigide atunci când vine vorba de tematica tablourilor, piesele botanice și cele abstracte arată mai bine într-un grupaj decât restul modelelor. Dacă alegi aceeași temă, optează pentru același tip de rame. Grupajul obținut va arăta impecabil.

ADAUGĂ UN ELEMENT SURPRIZĂ

Ia în calcul inserarea unei oglinzi sau a unui ceas de perete în grupajul tablourilor.  Ai grijă ca acest element să fie din același registru stilistic, pentru a crea un decor unitar.

ALEGE UN STIL

Dacă îți plac grupajele moderne simple, “curate”, mixează un număr egal de imagini de aceeași dimensiune, pentru a crea o galerie simetrică. Pentru un grupaj eclectic, mixează diverse forme geometrice (dreptunghi, pătrat, rotund). Grupuri de trei, cinci sau nouă piese  funcționează excelent.

După ce ai stabilit toate detaliile necesare, este timpul să treci la treabă, nu înainte de a viziona acest video, care îți va dezvălui toți pașii de urmat.

Pentru și mai multe tablouri, te invităm în showroom-urile noastre din Băneasa Shopping City sau aici.

Related Posts