Covoarele sunt fără doar și poate „luxul la picioarele tale”! Iar aici nu ne referim doar la fibrele naturale, țesute manual ci și la confortul, respectiv căldura pe care acestea o pot asigura.
Aceste accesorii sunt o parte importantă pentru orice amenajare și chiar pot influnța întreaga schemă de design. Realizate din fibre naturale cum ar fi, mătasea, lâna și inul, cu diferite modele de la clasic la abstract, covoarele sunt spectaculoase și prețioase, fiind adevărate opere de artă prin prisma designului.
Cum integrăm covorul în amenajare?
Alegerea covorului este întotdeauna strâns legată de mobilier și de imaginea în ansamblu a camerei. Odată ce ați bifat piesele de mobilier pentru decorul dorit, achiziționarea accesoriului pentru podea va fi mult mai ușoară. În funcție de layout-ul și de specificul fiecărei camere în parte, vă puteți ghida după sfaturile designerilor Select Design de mai jos.
Pentru spații generoase, living
Atunci când vorbim de zonele mai generoase, cum ar fi livingul, covorul se va așeza în centrul camerei cu mobila concentrată pe suprafața acestuia. Marginile covorului se vor lăsa libere pentru a facilita accesul dar și pentru a creea o compoziție aerisită.
Pentru dormitor
În funcție de spațiul acestei camere sunt două posibilități pentru alegerea covorului. Când dormitorul are dimensiuni generoase puteți plasa patul și cele două noptiere pe suprafața covorului. În acest caz, lungimea accesoriul pentru podea o va depăși pe cea a patului iar lățimea va fi mai mare decât cele însumate ale patului și noptierelor. Dacă dormitorul este mai mic, atunci puteți plasa un covor de dimensiuni mai reduse, dar mai lat decât patul astfel încât să rămână pe lateralele patului câte o suprafață liberă de 50 cm.
Pentru dining
Pentru a creea un decor unitar care să încânte atât vizual dar să satisfacă și latura funcțională este important să alegeți un covor suficient de mare care să susțină pe suprafața sa și scaunele scoase de sub masă, pregătite pentru musafiri. Scaunele aranjate nu trebuie să depășească marginea covorului, în caz contrar va exista risc de accidentare.
Pentru holuri
Holul, o zonă foarte importantă, fiind chiar introducerea în povestea casei. Pentru o introducere frumoasă, covorul se centra iar mobila se va așeza fie de o parte și de alta a acestuia sau dacă spațiul este mai mic, plasăm piesele de mobilier doar pe o parte iar cealaltă latură a covorului va fi trasă la perete.
Ce mărime și culoare putem alege?
- Dimensiunea potrivită
Ca să aflați dimensiunea potrivită, puteți apela la următorul truc. Lipiți bandă adezivă pe podea în zona în care va fi amplasat covorul, apoi măsurați suprafața trasată. În general covoarele din portofoliul Select Design au următoarele dimensiuni: 180 x 270 cm, 24 x 300 cm, 270 x 360 cm. Realizate într-o varietate de modele de la clasic la abstract acestea pot fi avea și dimensiuni personalizate.
2. Alege culoarea și modelul preferat
Cea mai provocatoare dar și frumoasă parte este alegerea culorilor și a modelului de pe suprafața covorului. Pentru a face o alegere corectă trebuie să luați în calcul stilul de amenajare al încăperii, culorile preferate și nu în ultimul rând patternul care trezește emoție și reflectă atmosfera mult dorită.
3. Materialul ideal
Toate covoarele din portofoliul Select Design sunt fabricate dintr-un amestec de fibre naturale, folosind tehnici vechi artizanale. Aceste produse sunt o investiție pe termen lung în calitate și durabilitate. Așadar, materialul ideal nu poate fi decât unul rezistent, atractiv din punct de vedere vizual și cu o textură plăcută.
Aici întreaga colecție de covoare
Mici sau mari, cu modele variate, covoarele întregesc imaginea de ansamblu, oferind stil și personalitate decorului.
Vă invităm să descoperiți colecția de coavoare și în cele trei showroom-uri Select Design (Ethan Allen, Caracole și Ethan Allen), expusă în idei inspiraționale de amenajare.