Blog, Inspire

Holul, introducere în povestea casei

Holul, poate subestimat de cele mai multe ori, este de fapt una dintre cele mai importante încăperi, dacă nu, chiar cea mai importantă. Acesta reprezintă o introducere în povestea casei. Asadar, prima impresie pe care o lasă casa ta, ține chiar de modul în care arată holul.

Acest spațiu de tranziție între interior și exterior este important din mai multe motive: creează un sentiment plăcut de bun venit și totodată stabilește stilul de design dar și personalitatea proprietarului. Holul are și o latură practică, fiind acea încăpere în care lăsăm încălțămintea, jacheta, geanta, cheile și umbrela după caz. Acest spațiu important al casei face trecerea către celelalte camere fiind ca o „introducere în poveste”, în povestea casei mai exact.

În acest articol vă invităm să descoperiți câteva propuneri pentru amenajarea unui hol, care va cuceri de la prima vedere.

Una din modalitățile designerilor Select Design de a potența această încăpere, constă în evidențierea unei singure piese de mobilier sau a unei opere de artă. În acest fel se creează un punct central care va atrage toate privirile.

O consolă în hol, cu un tablou deasupra sunt alegerea potrivită în acest sens și oferă vizitatorilor un moment de relaxare și contemplare. Desigur că putem aborda în această amenajare și o latură practică, folosind pe lângă elementele enumerate mai sus și o pereche de tabureți pentru odihnă dar și cutii decorative pentru depozitarea cheilor.

Vezi toate consolele

 

Comodele mai mici sau mai mari sunt foarte utile în hol pentru că satisfac pe deplin latura practică. Dotate cu rafturi și sertare, acestea reprezintă un spațiu important pentru depozitarea diferitelor obiecte sau accesorii vestimentare. O comodă cu un design fermecător, redat într-un mix creativ de materiale, nu va trece neobservată.

Vezi toate comodele

 

Bancheta în hol este atât de bine venită, mai ales când reveniți acasă după o zi încărcată. Cu această piesă de mobilier puteți amenaja în hol o zonă de relaxare folosind și câteva perne decorative, care vor aduce o doză în plus de confort.

Vezi toate banchetele

 

Oglinzile de pardoseală sau cele mici de perete sunt indispensabile, am putea spune, mai ales pentru doamne. Oglinda în hol mărește spațiul, oferă luminozitate și nu în ultimul rând ne ajută să facem ultimele retușuri asupra ținutei noastre înainte să ieșim din casă. Dacă dimensiunile holului sunt generoase, alături de oglinda mare se mai poate folosi și un fotoliu de accent.

Vezi toate oglinzile

 

Holul, cea mai importantă încăpere a casei poate deveni magistral atunci când sunt folosite produse de calitate superioară, realizate din cele mai bune materiale, cu finisaje ce ating perfecțiunea. Cu aceste piese holul va deveni un spațiu ce va reflecta propria personalitate și te va întâmpina în povestea casei din momentul în care deschizi ușa.

Așadar, amenajările de succes sunt în egală măsură emoție și funcționalitate și sunt scrise cu talentul unui designer de interior.

Programează ședința ta GRATUITĂ de Design Interior, în showroom-urile Select Design, Ethan Allen, Caracole și Bernhardt Interiors din Galeriile Mobexpert Băneasa Shopping City.