Blog, Inspire

Alege corect masa de dining!

*În majoritatea caselor, masa pentru dining reprezintă centrul universului. Este locul în care savurezi mâncarea preferată în liniște sau alături de cei dragi, este sursă de conversații interminabile și nu în ultimul rând locul în care se creează amintirea momentelor speciale.

Dar alegerea mesei potrivite nu este de fiecare dată o sarcină ușoară, drept pentru care acest material îți va oferi toate informațiile necesare, astfel încât să poți oferi familiei tale masa mult visată.

Cum se recunoaște calitatea mesei?

Iată câteva indicii care atestă calitatea și durabilitatea piesei de mobilier:

Materiale excepționale: De la piese din lemn masiv de stejar sau arțar până la plăcile din furnir de mahon, fiecare bucată de lemn folosită este atent selectată și măsurată conform standardelor de calitate și durabilitate.

Tehnici de construcție:  Se folosesc tehnici tradiționale pentru că acestea oferă lemnului libertatea de a se extinde și contracta în funcție de temperatură, iar rezultatul final fiind o piesă ce trece testul timpului.

Finisajul și furnirul: Aplicate manual, straturile de furnir sunt detaliate cu finisaje elegante astfel încât să reflecte eleganță și durabilitate.

Sistem de glisare inteligent: Fie că vorbim de glisierele de egalizare (folosite la mesele cu piedestal sau estacadă) sau de glisierele metalice cu coroană încorporată, (folosite la mesele cu patru picioare) ambele vor susține în condiții optime masa de dining.

Sistem fixare podea: Cu scopul de a menține masa de dining în echilibru pe o podea neuniformă, se folosesc sisteme de fixare reglabile pentru podea.

Rotundă sau dreptunghiulară? 

Pentru a putea decide forma potrivită a mesei de dining, trebuie luată în considerare suprafața spațiului în care se va integra această piesă. Trebuie știut dacă masa se va folosi într-o bucătărie sau într-un spațiu deschis pentru dining.

Spațiile reduse: Mesele rotunde dar și cele pătrate sunt alegerea ideală pentru cupluri sau familiile mici și pot fi intergrate cu ușurință într-un colț în spațiile reduse. Acestea asigură un moment intim de relaxare fie savurând un mic dejun sau o cină romantică.

Spațiile ample: Pentru un dining formal și aerisit, se recomandă fără doar și poate, o masă dreptunghiulară extensibilă. Această piesă este potrivită pentru a strânge în jurul ei întreaga familie dar și pentru organizarea evenimentelor reușite. Designul mesei dreptunghiulare asigură suficient spațiu pentru expunerea veselei și decorațiunilor.

Cum alegem dimensiunea potrivită?

În primul rând luați în calcul păstrarea unei distanțe de cel puțin 91 cm între perete și masă dar și celelalte piese de mobilier, pentru a putea permite libera deplasare.

Cum alegem scaunele de dining?

Atunci când alegeți scaunul pentru masa de dining, asigurați-vă că fiecare persoană va avea spațiul necesar pentru sprijinirea coatelor. Este indicată păstrarea unei distanțe de cel puțin 30 cm între fiecare scaun.

Sfaturi extra

Scaunul cu brațe este o completare cu stil pentru capul mesei, oferind un confort la superlativ norocosului beneficiar. Aceste scaune sunt potrivite pentru mesele dreptunghiulare și se alternează cu cele simple, fără brațe. Pentru mesele rotunte și pătrate se vor folosi doar scaune fără brațe.

Dacă este necesar un spațiu suplimentar pentru expunerea tuturor felurilor de mâncare, atunci optați fie pentru o masă mai mare dreptunghiulară, sau un bufet în ton cu mobilierul din dining.

Locuri suplimentare pentru ocazii speciale? Ei bine, pentru aceste evenimente alegeți o masă extensibilă cu 1 sau 2 extensii care pot asigura un plus de 2 sau 4 locuri suplimentare. Înainte de a decide ce tip de masă extensibilă veți achiziționa, trebuie luată în calcul suptafața diningului.

Cum decidem stilul de design potrivit?

Masa perfectă este o îmbinare armonioasă de elemente care ajută la creearea unui tot unitar ce satisface și cele mai exigente dorințe. În imaginile de prezentare este inclusă o selecție variată de mese, menită să ajute în luarea deciziei corecte. Dacă nu vă puteți decide, atunci apelați în mod GRATUIT la serviciile de amenajare Select Design.

Cum puteți personaliza masa de dining?

De la mesele în familie tradiționale cu aer rustic, până la evenimentele formale mesele de dining din portofoliul Select Design vin cu varietate de finisaje ce pot schimba ambianța unui decor dar și starea de spirit. Așadar, alegeți finisajul potrivit din selecția de imagini, sau dacă nu vă puteți decide, apelați în mod GRATUIT la serviciile de amenajare Select Design.

Tipul de blat potrivit

Finisajul delicat: Pentru un spațiu formal de luat masa, alegeți un finisaj neted și fin la atingere pentru blatul mesei, cu scopul de a reflecta eleganță și rafinament.

Aspectul rustic: Dacă doriți să reproduceți atmosfera caldă din casele de provincie atunci cel mai potrivit ar fi un blat din lemn masiv, periat astfel încât să evidențieze imperfecțiunile acestui material.

Fațetele din furnir: Cu aceste elemente realizate din lemn exotic, cu diferite modele elegante, masa de dining va dobândi o estetică elevată, fiind astfel la fel de prețioasă ca și o operă de artă.

Cum alegeți finisajul ideal?

Tonurile deschise: Aceste finisaje realizate pe nuanțe de gri deschis, bej sau alb, creează un spațiu aerisit, luminos și scot în evidență decorațiunile sau piesele de accent.

Tonurile închise: Maro închis și negru sunt alegerile clasice de culoare, ce ajută la crearea unui decor formal și sofisticat. Aceste finisaje transformă masa de dining într-un element central.

Nu vă puteți decide asupra culorii? Atunci nu rămâne decât să alegeți două culori diferite pentru masa de dining, una pentru blat și o altă pentru picioare.

Cum ar fi să să vă creeați propria masă de dinning?

Avantajul pieselor de mobilier din portofoliul Select Design este acela că pot fi personalizate pe o varietate de finisaje și culori ale lemnului. Masa perfectă de dining o puteți creea și cu sfaturile utile oferite de serviciul GRATUIT de design interior.

Aici întreaga selecție de mese dining