Blog, Inspire

Materiale naturale în trend, un must-have!

Fie că sunt folosite pentru realizarea decorațiunilor, accesoriilor sau a pieselor de mobilier, materialele naturale precum piatra, marmura, porțelanul, sticla și metalul oferă eleganță și rafinament. În acest articol vă invităm să descoperiți piese autentice, realizate cu migală de artizani talentați, cu materiale atent alese din toate colțurile lumii.

Sticla texturată

Acest material este spectaculos, prin prisma faptului că poate fi sculptat, texturat în diverse moduri, pictat sau finisat pe foiță de argint ori aur. Cu o consistență solidă, această sticlă nu permite întotdeauna trecerea luminii ci o menține la suprafața obiectului, creând astfel volum și adâncime. Obiectele decorative realizate din sticlă texturată ajută la crearea unei atmosfere calde și îmbietoare.

Aici produsele din sticlă

Marmura

De la palatele spectactaculoase ale antichității, la obiectele decorative și la piesele de mobilier ce nu se lasă mai prejos, marmura naturală este o alegere timeless ce va fi mereu de actualitate indiferent de trecerea timpului. Cu o cromatică specială ce s-a format de-a lungul timpului prin procese naturale geologice, acest material este unic, iar fiecare obiect decorativ sau piesă de mobilier are propria poveste. Fin și rezistent totodată, acest material cu caracteristici unice oferă eleganță și rafinament, transformând orice spațiu într-unul imresionant.

Aici produsele din marmură

Piatra naturală

Folosită încă din cele mai vechi timpuri, piatra naturală este un material care nu va ieși niciodată din tendințe și mai mult decât atât, aceasta are o rezistență crescută în timp. Cu un aspect unic, redat în inserții de culoare ce s-au format prin procese geologice, acest material cu textură fină sau puternică este ideal pentru orice stil de amenajare. Obiectele decorative și piesele de mobilier care prezintă elemente create din acest material, au un aspect impunător dar și cald în același timp. Indiferent de stilul abordat în amenajarea casei, piatra naturală oferă de fiecare dată un lux organic, ce ne aduce mai aproape de frumusețea naturii.

Aici produsele din piatră naturală

 

Porțelanul

Sinonim cu „neprețuit” porțelanul lucrat cu tehnici artizanale transmise din cele mai vechi timpuri de la o generație la alta, oferă obiectelor decorative valoare de colecție. Majoritatea decorațiunilor din porțelan, aflate în portofoliul Select Design sunt pictate manual cu multă măiestrie de artizani celebri și prezintă scene desprinse din natură. Punctate cu detalii finisate pe foiță de aur, vesela și decorațiunile sunt o declarație de stil și rafinament ce trece testul timpului. Tot din acest material prețios, puteți descoperi în potofoliul Select Design și vesela Lenox, care se regăsește și în dineurile importante de la Casa Albă.

Aici produsele din porțelan

 

Cristalul

Denumirea acestui material spectaculos provine din cuvântul grecesc „krystalos” care înseamnă gheață. Cristalele naturale sunt create de magma lichidă existentă în vulcani, iar procesul de formare a pietrei se întinde pe câteva milioane de ani. În zilele noastre cristalele se pot realiza și în laboratoare, fiind derivate din sticla clasică în componența căreia a fost adăugat un conținut de plumb. Natural sau fabricat în laborator, cristalul este un material rezistent ce permite o reflexie mult mai bună a luminii decât prin sticlă. În portofoliul Select Design puteți descoperi o varietate de obiecte decorative, veselă dar și corpuri de iluminat realizate din acest material prețios.

Aici produsele din cristal

 

Metalul elevat

Cu o estetică rafinată, metalul prezent în componența pieselor de mobilier, accesoriilor și obiectelor decorative încântă prin durabilitate dar și prin unicitate. Ușor de modelat la temperaturi ridicate, acest material versatil poate fi texturat, oxidat pentru a obține un aspect antichizat, finisat pe foiță de aur / argint sau nichelat. Prelucrat într-o varietate de moduri, metalul este potrivit pentru toate stilurile de amenajare, de la clasic, la modern, avangardist și glamour. În funcție de aspectul său, acest material poate oferi amenajării o ambianță caldă și luminoasă sau un aer rece, elegant și formal.

Aici produsele din metal

 

Așadar, materialele naturale sunt un must-have pentru orice amenajare. Acestea nu se demodează niciodată și oferă decorului interior eleganță, rafinament și un lux organic în strânsă legătură cu frumusețea naturii.