lenjerii de pat si prosoape eco Fazzini Select Design
Blog

Fazzini: lenjerii de pat și prosoape EcoLabel, fără substanțe chimice toxice

Fie că ne dăm sau nu seama, de cele mai multe ori ne expunem la o mulțime de elemente deosebit de periculoase chiar în propria casă. Să luăm ca exemplu lenjeriile de pat și prosoapele din bumbac clasic. De la etapa de procesare și până la cea de vopsire a lor, adesea sunt implicate multe produse și tratamente chimice cancerigene care, în timp, își pot pune amprenta asupra sănătății noastre. Iată de ce îți îndreptăm atenția către Fazzini, brand ce are în portofoliu exclusiv lenjerii de pat și prosoape EcoLabel, fără substanțe toxice.

LENJERII DE PAT ȘI PROSOAPE ECO

Adesea, lucrurile mici fac diferența, iar brand-ul Fazzini știe cel mai bine acest lucru. Chiar și în spatele unui cearșaf, există opțiuni de producție care fac produsul diferit de toate celelalte: lungimea fibrelor, absența impurităților, densitatea firelor și, mai presus de toate, tratamentul aplicat țesăturii în timpul etapei de vopsire.

Toate aceste elemente fac diferența între un produs de masă și unul premium, creat cu grijă pentru sănătatea ta și a celor dragi. Pentru a menține calitatea ridicată a textilelor sale, Fazzini a menținut toate etapele principale ale artizanatului în Italia, în laboratoare specializate în prelucrare de înaltă calitate.

CERTIFICAT ECO

Fazzini este singura companie italiană din domeniu recompensată cu certificatul EcoLabel pentru toate colecțiile sale încă din 2008. Eticheta europeană EcoLabel atestă faptul că un anumit produs sau serviciu are un impact redus asupra mediului înconjurător pe tot parcursul ciclului lui de viață și că nu conține elementele toxice cum ar fi formaldehida, sau alte substanțe cancerigene. Performanța ecologică este evaluată pe o bază științifică, analizând cele mai semnificative impacturi asupra mediului de-a lungul ciclului de viață al produsului.

GRIJĂ PENTRU MEDIU

La Fazzini, grija pentru mediu se exprimă și în alegerea ambalajelor tuturor lenjeriilor de pat și prosoapele EcoLabel. Reduse ca volum și compoziție, toate ambalajele sunt realizate din materiale reutilizabile, precum hârtie certificată IFC și plastic fără ftalați.

100% FABRICATE ÎN ITALIA

Lenjeriile de pat și prosoapele EcoLabel  Fazzini sunt proiectate și fabricate exclusiv în Italia, mulțumită unui lanț de furnizori atent selectați de-a lungul anilor, capabili să asigure o fiabilitate maximă atât din punct de vedere al materialelor, cât și al prelucrării. Trasabilitatea materiilor prime, respectarea fiecărui standard de siguranță și igienă, împreună cu grija maximă acordată fiecărei etape a procesului de producție, contribuie la calitatea produselor Fazzini, concepute să dureze în timp.

MATERIALE NATURALE

Fazzini a ales întotdeauna numai bumbac de cea mai bună calitatea pentru realizarea produselor sale. Tot bumbacul folosit are calități nobile, fibre extra-lungi, necontaminate, rezistente și cu o strălucire naturală. În plus, Fazzini monitorizează constant atât calitatea produsului, cât și respectarea condițiilor de muncă responsabile din punct de vedere social.