dormitor saltea
Blog

Test: ce saltea ți se potrivește?

O saltea potrivită pune problemele legate de somn la pat. Potrivit experților, calitatea somnului este esențială pentru o viață sănătoasă și o stare de spirit bună. Există multe modalități de îmbunătățire a somnului, dar de cele mai multe ori rezolvarea acestei probleme este mai simplă decât pare: alegerea unei saltele potrivite nevoilor tale de confort. Cum să alegi cea mai bună saltea pentru tine? Designerii americani de la Ethan Allen au conceput un test avansat, care ia în calcul datele fizice unice ale fiecăruia dintre noi pentru a determina cea mai bună saltea adaptată fiecărui corp în parte. Înainte de a ajunge la test, haideți să parcurgem câțiva pași preliminari.

Compoziție

Cele mai comune tipuri de construcții pentru o saltea sunt: cu arcuri, cu gel / spumă de memorie și hibrid, care pot fi orice combinație de arcuri, gel, spumă și / sau latex. Să le luăm pe rând.

 • Saltea cu arcuri
  Bobinele de oțel sau arcurile din mijlocul saltelei îi oferă suport corpului și, în același timp, echilibrează distribuția greutății. Nivelul confortului unei saltele cu arcuri depinde de forma, designul, mărimea și numărul de bobine dintr-o saltea.
 • Saltea cu gel / spumă de memorie
  Un exemplu este salteaua Luna, marca Ethan Allen, prevăzută cu guri de răcire și de aer pentru o circulație îmbunătățită a aerului și disiparea căldurii corporale. Un miez de spumă menține transferul de mișcare (și perturbarea somnului partenerului) la minimum.
 • Saltea hibrid
  Luând ca exemplu modelul Stellar, de la Ethan Allen, vorbim de o saltea proiectată într-o combinație de arcuri și spumă infuzată cu gel, ce oferă fermitate saltelei.

Grad de confort

Opțiunile de confort variază, în general, de la o saltea cu grad de duritate scăzută la una foarte fermă. Există aici trei aspecte de luat în considerare.

 • Dacă nu vă place să vă “scufundați” în saltea și doriți sprijin suplimentar pentru spate, alegeți un model cu o duritate ridicată.
 • Celor care caută echilibrul perfect între o saltea rigidă și una moale le este recomandat un model de mijloc, cu fermitate medie.
 • Mergeți pe o saltea cu fermitate scăzută, care se conformează corpului vostru, dacă ceea ce urmăriți este o senzație de plutire în timpul somnului.

Testare

După ce ați găsit o saltea care îndeplinește criteriile voastre de confort, este extrem de important ca ambii parteneri să o testeze. Întindeți-vă pe ea timp de 10 minute și, în funcție de cum vă simțiți, luați decizia finală. Designerii americani de la Ethan Allen vin în ajutorul vostru cu un test, la finalul căruia veți ști cu exactitate ce saltea vi se potrivește. Găsiți testul AICI. 

În showroom-urile Ethan Allen, Caracole și Bernhardt aveți de ales între numeroase modele de saltele, pentru toate gusturile și criteriile de confort.

Saltelele americane - un must

 • Saltelele americane sunt recunoscute în toată lumea pentru confortul la superlativ pe care îl asigură. Realizate în urma unui studiu de somn, motto-ul lor este o viață bine odihnită.
 • Sunt durabile, “respiră” și se adaptează ușor formei coloanei vertebrale.
 • Sunt hipoalergenice, iar spuma folosită în fabricarea lor respectă standardele CertiPUR-US® pentru conținut, emisii și durabilitate.
 • Oferă cele mai inovatoare caracteristici ale industriei la un preț competitiv.

Despre confortul și calitatea saltelelor americane am mai scris aici.

Related Posts