Blog, Inspire, Oglinzi

Oglinda între mit și utilitate

Cu o simbolistică complexă, variind de la divinitate, misticism, autocunoaștere, vanitate, autoadmirație excesivă și ocultism, oglinda este un obiect pe cât de fascinant pe atât de util.

Cu o vechime de mii de ani, oglinda din sticlă plană așa cum este și cea pe care o folosim acum, a fost inventată abia în secolul al XII lea de sticlarii din Murano. Veneția păstrând secretul și monopolul confecționării acesteea timp de 500 de ani.

Dincolo de toată această aură fascinantă, oglinda accesibilă oricui în zilele noastre, a devenit indispensabilă, fiind folosită atât pentru oglindirea propriei imagini cât și pentru amenajările interioare, adăugând eleganță și spațialitate prin reflecția luminii.

Iată și câteva idei de amenajare cu diferite forme și mărimi de oglinzi care crează magie în căminul tău.

Oglinzile de perete mici:

Create în diferite forme, în rame cu multe fațete și muchii, acestea pot fi folosite într-o galerie de oglinzi pe un perete mare în living sau dormitor, creând un decor frumos.

Vezi colecția oglinzi de perete

Oglinzile de perete cu rame geometrice.

Deosebit de versatile, indicate atât în amenajările moderne cât și în cele eclectice, aceste oglinzi pot fi montate pe hol deasupra unei console, în living deasupra șemineului sau canapelei dar și în dormitoare.

vezi colecția oglinzi de perete

Oglinzile de perete cu rame clasice.

Adevarate opere de artă, cu influențe ale stilului Rococo, realizate cu rame din lemn masiv, detalii sculpate manual și finisaje în foiță de aur, aceste obiecte prețioase sunt piese cu valoare de collectibles ce pot fi lăsate moștenire generației următoare. Înfrumusețează orice spațiu oferind aceea eleganță atemporală, mereu actuală indiferent de trecerea anilor.

vezi colecția oglinzi de perete

Oglinzile de pardoseală.

Poate cele mai spectaculoase oglinzi din punct de vedere al aportului decorativ pe care îl pot aduce, aceste piese înalte montate pe perete cât mai aproape de baza sau pur și simplu așezate pe pardoseală sprijinite de perete oferă spațialitate și luminozitate. Cu rame geometrice sau antichizate oglinzile de perete înnobilează cu succes holurile, dormitoarele, dar și diningurile, oferind un aer atemporal de regalitate.

vezi colecția oglinzi de pardoseală

Oglinda, obiect fascinant este o poveste frumoasă care însuflețește orice amenajare, transformând-o ”în acasă„

Povestea casei tale începe cu o selecție de oglinzi deosebite și cu o ședință GRATUITĂ de Design Interior

Programează întâlnirea:

0720.333.249

Related Posts