Blog

De ce să alegi un pat tapițat? Avantaje și întreținere

Pe piață, există o varietate de paturi, în stiluri dintre cele mai diverse. Trebuie să recunoaștem însă că un pat tapițat fură inima oricui. De ce? Este o piesă-vedetă a dormitorului prin ținuta elegantă, “la patru ace”, cu care atrage orice privire, schimbă total look-ul camerei și îi adaugă un aer sofisticat. Haideți să vedem și alte motive pentru care să faci o astfel de alegere.

Pat Regan

Culori și țesături variate

Ai de ales dintr-o gamă largă de culori, țesături și texturi. Poți merge cu o nuanță mai deschisă dacă ai finisat pereții într-o culoare mai închisă și invers. La capitolul țesături, alege unele de calitate, rezistente la pete și ușor de curățat. În plus, este musai să fie tratate UV, dacă patul se află în imediata apropiere a geamului.

pat tapitat bernhardt

Pat Calista

Personalizare și versatilitate

Tăblia (și nu numai) poate fi accesorizată cu capse, ținte, butoni, în funcție de stilul preferat de fiecare. În acest fel, poți crea un pat în stilul care te reprezintă. Mergând pe această idee, unui pat tapițat îi poți da 3 valențe:

  1. clasică: prin alegerea unei tapițerii din piele, stofă sau catifea
  2. modernă: cu ajutorul unui material uni
  3. glamour: dacă folosești o tapițerie mai specială, cu fir metalizat

pat tapitat

Pat Jet Set

Confort sporit

Fără îndoială, confortul pe care îl oferă un pat tapițat este net superior unuia obișnuit. Gândește-te doar la momentele tale de lectură sau de privit la TV, când stai sprijit de tăblia de multe ori inconfortabilă. Nu același lucru se poate spune și despre o tăblie tapițată, în care parcă te cufunzi. Amintim aici și de confortul fonic pe care îl oferă un pat tapițat, datorită tăbliei înalte, capitonate. Toate acestea contribuie la crearea unui mediu mai liniștit și mai confortabil.

pat tapitat cu capse

Pat Soho

Întreținere ușoară

Un pat tapițat poate fi curățat cu ușurință, aspirându-l săptămânal, de preferat. Apoi, trebuie folosit un spray pentru curățarea țesăturilor pentru a scăpa de eventualele pete. Asigură-te că faci un test înainte de a pulveriza spray-ul pe tăblie. Testează-l întâi pe o zonă care nu este la vedere și dacă totul este în regulă mergi înainte.

pat tapitat

Pat Criteria

Pat tapițat vs. netapițat

Care este diferența dintre cele două tipuri de paturi? Modelele tapițate, deși au un design clasic, nu sunt atât de formale precum paturile netapițate și pot fi integrate în aproape orice tip de amenajare. Chiar și într-una modernă. În schimb, paturile netapițate se potrivesc perfect într-o amenajare clasică, unde accentul se pune pe mobilierul din lemn masiv.

În concluzie, un pat tapițat adaugă personalitate dormitorului și îți oferă tot confortul de care ai nevoie. Înainte de a face o alegere, este bine să te gândești ce fel de atmosferă vrei să creezi și ce stil vrei să predomine. Te așteptăm în cele 3 showroom-uri ale noastre (Ethan Allen, Caracole și Bernhardt), din Băneasa Shopping City, pentru a vedea întreaga ofertă de paturi. Spor la cumpărături. 🙂

Foto: Bernhardt


Related Posts