Blog, Inspire

Noile colecții de mobiler și tendințele în designul de interior

Conceptul Select Design by Diana Șucu a fost lansat în 2013, odată cu deschiderea primului magazin Ethan Allen din Europa Centrală și de Est. La scurt timp, in portofoliu s-au adăugat alte două shoowroom-uri dedicate unor branduri americane celebre: Caracole și Bernhardt. Cel de-al patrulea brand, Hooker Furniture, s-a alăturat conceptului în primăvara acestui an.

De 10 ani, Select Design este unul dintre cei mai importanți furnizori de mobilier și servicii integrate de design interior pentru segmentul de clienți high-end. În tot acest timp a lansat tendințe și a propus colecții noi cu ajutorul celor patru branduri luxury din portofoliu, recunoscute la nivel mondial.

Stilurile istorice arhitecturale, Art Deco, Regency dar și influențele celebrului arhitect Frank Lloyd Wright, stau la baza tendințelor în designul de interior și a noilor colecții de mobilă promovate de Diana Șucu.

Noile colecții de mobilier propuse pentru această toamnă sunt de fapt o îmbinare armonioasă între siluetă și material, menită să evoce o eleganță desăvârșită, redată prin detalii sculpturale, finisaje prețioase și o paletă de culori inspirată din natură. Realizate cu atenție deosebită la detalii, folosind tehnologii moderne, piesele de mobilier sunt unice pentru piața din România, datorită principiului american form follows function.

Într-o epocă în care sustenabilitatea este pe buzele tuturor mai mult decât oricând, producătorii de peste ocean prezenți în portofoliul Select Design contribuie activ la protejarea mediului înconjurător, folosind cu responsabilitate resursele naturale, fiind totodată atenți și la binele comunităților.

Dacă în fashion trendurile sunt stabilite pe marile podiumuri europene, în designul de interior direcțiile vin de la prestigiosul târg High Point din Carolina de Nord (SUA), eveniment la care participă și brandurile din portofoliul Select Design.

Caracole reprezintă o  poveste de succes la nivel mondial, un model de reinventare a unui brand tradițional stabil și puternic. Colecțiile lor se vând în peste 50 de țări, iar Caracole este cel mai bine vândut brand nord-american în afara SUA, cu o cotă de export semnificativ mai mare decât a oricărui alt producător.

Noua colecție de mobilier creată de designeri premiați în competiții internaționale, evidențiază luxul organic, aflat în strânsă legătură cu natura și resursele prețioase. Materialele regăsite în designul pieselor sunt: piatra fină într-o cromatică naturală, lemnul exotic cu finisaje calde și metalul în tonuri de auriu și argintiu. Această colecție este caracterizată de echilibrul redat de armonia dintre formă și material. Siluetele pieselor de mobilier sunt sinuoase, simple dar totodată sofisticate, având drept sursă de inspirație sculptura și arhitectura. Detaliile care fac diferența sunt ornamentele, create asemenea bijuteriilor cu pietre prețioase, și finisajele speciale pe foiță de aur și argint ce oferă valoare de colecție mobilierului.

Ethan Allen este un retailer puternic cu valori solide, autentice, ce pune în prim plan clientul și nevoile acestuia. Cu o cifră de afaceri de 791 milioane de dolari in 2023, Ethan Allen este cel mai iubit brand din America, fiind alegerea numărul unu pe segmentul high-end.

Recomandările acestui sezon sunt piese de mobilier și accesorii inspirate din stilul Regency și Midcentury, adaptate stilului de viață actual.

Materialul predominant este mahonul indonezian cu finisaje elegante pe foiță de aur și ornamente spectaculoase ce amintesc de opulența palatelor europene. Paturile se remarcă printr-o eleganță atemporală, specifică decorurilor somptuoase din vechea cetate a filmului, Hollywood. În designul acestor piese regăsim baldachinul, adaptat desigur unei variante moderne dar și pilonii sculptați și decorați cu ornamente greco-romane. Mesele pentru dining realizate din lemn exotic evidențiază elemente de design tip piedestal, sculptate manual, fiind astfel adevărate opere de artă. Canapalele derivate din clasicul model Chesterfield, cu brațe rotunjite și tapițerie cu butoni, alături de fotoliile generoase cu spătar înalt, încântă prin design dar și prin confortul de lungă durată.

Noua colecție este pusă în  valoare de accesorii, decorațiuni și corpuri de iluminat. Candelabrele, veiozele, covoarele, dar și decorațiunile sunt realizate cu tehnici artizanale, din cele mai bune materiale furnizate din toate colțurile lumii.

Bernhardt Interiors, înființat acum mai bine de 130 de ani este un producător de top la nivel mondial, ce deține 8 fabrici de mobilier în Carolina de Nord. Piesele acestui brand se regasesc în case emblematice, universități, cladiri de birouri, hoteluri celebre și alte proprietăți apreciate din întreaga lume.

Aflat la a patra generație de artizani, Bernhardt este un brand inovativ și modern, dar tradițional în ceea ce privește prelucrarea lemnului. Promovează piese unice, cu o estetică elevată, punând accent pe formele geometrice, realizate din materiale naturale, cu finisaje elegante. Cromatica colecțiilor Bernhardt este temperată, fiind realizată într-o paletă de culori neutre, predominante fiind nuanțele de bej, gri și ivoar. Mixul de materiale este îndrăzneț și creează un contrast de texturi ce oferă un aspect stratificat și fermecător pieselor de mobilier, prin folosirea lemnului, metalului texturat și a marmurei. În noua colecție Bernhardt, scoicile capiz și mozaicul din os adaugă luminozitate și profunzime, în timp ce metalul texturat manual oferă unicitate. Marmura, acest material nobil, clasic și modern totodată, se regaseste în majoritatea pieselor de mobilier.

Mai mult decât mobilă, creațiile producătorului nord-american sunt adevărate opere de artă ce contribuie la realizarea unei amenajări rafinate. Designul sofisticat este urmat și de confort, unul la superlativ chiar, regăsit în construcția canapelelor moderne cu șezut generos și perne de mari dimensiuni. Fotoliile fixe sau pivotante cu tapițerii sofisticate oferă relaxarea mult dorită.

Hooker Furniture, una dintre cele mai importante companii de mobilă din Statele Unite ale Americii, este listată la bursa de valori NASDAQ. Acest lucru se datoreaza poziției de lider în ceea ce privește profitabilitatea, vânzările și fluxul de numerar.

Ultimul nume alăturat conceptului Select Design, al cărui obiectiv este acela de a crea mobilă stylish, de calitate superioara, este brandul preferat ale fostului președinte american Donald Trump. Colecția de mobilier tipic americană promovează scaune din piele naturală croită manual pe cadru din lemn de esență tare, biblioteci și birouri cu design clasic, menite să creeze spații de lucru inspiraționale. Birourile de diferite dimensiuni, realizate din lemn de cireș, evidențiază elemente de design clasic inspirate din stilul colonial.

Hooker Furniture este alegerea ideală și pentru iubitoriii de filme clasice din anii de glorie ai vechiului Hollywood. Cu nostalgie pentru acele vremuri a fost creată și o colecție de mobilier centrata pe trei personaje: Collete, Anastasie și Diamant. Colectia oferă o selecție glamour de piese eclectice cu personalitate, influențate de starletele iconice. În această selectie spectaculoasă regăsim materiale elegante, finisaje antichizate și ornamente ce par a fi mai degrabă bijuteriile unei actrițe din filmele clasice. Cromatica acestei colecții este diferită și variază de la contraste puternice de închis și deschis până la tonuri liniștitoare, romantice.

Cele patru branduri promovate în exclusivitate pe piața din România de Diana Șucu sunt diferite însă au în comun pasiunea pentru design și dorința creării unor amenajări potrivite nevoilor și personalității fiecărui client.

Piesele de mobilier nord-american merită descoperite în cele trei showroom-uri generoase (Ethan Allen, Caracole și Bernhardt Interiors) cu o suprafață de peste 2.000 de metri patrati sau pe www.selectdesign.ro