covoare jaipur
Blog

Cum alegi materialul potrivit pentru covoare?

În multe cazuri, criteriile de cumpărare ale unui covor sunt dimensiunile, culorile și stilul. Materialele sunt adesea trecute cu vederea, chiar dacă acest detaliu deține cheia creării unei amenajări confortabile. Pentru a te ajuta să alegi cele mai potrivite covoare pentru casa ta, îți prezentăm numeroasele materiale din care sunt realizate covoarele Jaipur și Ethan Allen, aflate în portofoliul Select Design by Diana Șucu.

Covoare din lână

Ca material natural rezistent la pete, lâna este cea mai comună și clasică alegere când vine vorba de covoare. Este moale, durabilă, ușor de curățat și adaugă confort casei tale. Covoarele din lână se pretează excelent în livinguri, dininguri și în alte zone cu trafic ridicat, dar, în același timp, sunt supuse riscului decolorării în timp. Mai trebuie spus că toate covoarele din lâna sunt perfecte pentru izolarea fonică. Descoperă aici covoare din lână Ethan Allen.

Covoare din mătase

Mătasea este vârful luxului datorită texturii sale moi, delicate. Covoarele din mătase au o strălucire subtilă, satinată și permit ilustrarea unor detalii extrem de complexe. Se pretează excelent  în zonele cu trafic redus, cum ar fi dormitorul. Descoperă covoarele din lână și mătase de la Jaipur aici.

Covoare din bumbac

Covoarele din bumbac au o textură moale și sunt cea mai populară alegere pentru camerele de zi. Deși nu sunt la fel de plușate și de rezistente precum lâna, acestea sunt accesibile la preț, confortabile și ușor de curățat. Covoarele din bumbac se găsesc într-o varietate de modele, culori, forme și dimensiuni și se pretează excelent decorurilor moderne.

Covoare din materiale exotice

Sisalul și iarba de mare sunt fibre naturale cu o textură foarte moale și un luciu extraordinar. Covoarele din aceste materiale, versatile, durabile, sunt țesute manual sau împletite într-o varietate de tehnici pentru a le conferi o textură aparte.  Covoarele din iută, sisal și iarbă de marese potrivesc cel mai bine în zonele interioare cu trafic ridicat și cu umiditate scăzută, cum ar fi camera de zi.

Covoare sintetice

Vâscoza, nailonul, poliesterul și polipropilena imită aspectul materialelor naturale. Covoarele din aceste materiale sintetice sunt accesibile, durabile, ușor de curățat și rezistente la pete, dar au dezavantajul că se degradedează mai repede în timp.

Related Posts