covoare handmade jaipur
Blog

De ce sunt covoarele handmade mai bune decât cele lucrate mecanic?

Covoarele sunt acele accesorii fără de care o casă nu se identifică perfect cu termenul “acasă”. Căci “acasă” este despre confort la superlativ și obiecte care spun o poveste. O poveste despre măiestrie spun și covoarele handamde de la Jaipur, brand recunoscut în întreaga lume pentru calitatea de neprețuit a produselor. Haideți să vedem de ce covoarele handmade sunt mai bune decât modelele lucrate mecanic și de ce să le alegi.

Rezistență îndelungată

La fel ca în majoritatea cazurilor, realizarea manuală a covoarelor presupune multă migală și muncă. Orice lucru artizanal necesită mult mai mult timp decât unul realizat mecanic, iar procesul mai lent vine la pachet cu obținerea de covoare mai bune calitativ și, implicit, mai durabile. 

Unicitate

Este cunoscut faptul că tot ce este lucrat în masă este lipsit de personalitate. Și ce este mai banal decât să-ți accesorizezi casa cu piese obișnuite sau identice, pe care le găsești la orice colț de stradă? Dacă unicitatea este esențială pentru tine și stilul tău, atunci covoarele handmade sunt alegerea perfectă. Datorită naturii sale artizanale, nu vor fi niciodată două modele similare!

Create de artiști

Covoarele handmade le permit adesea artiștilor care le realizează să își exprime mixul eclectic de culturi și doza unică de inspirație. Iată de ce covoarele artizanale sunt atât de speciale, deoarece sunt strâns legate de unicitatea creatorilor lor.

Materiale premium

Având în vedere efortul și timpul pe care le implică realizarea manuală a unui covor, sunt folosite cele mai bune materiale. Cu alte cuvinte, covorul are o calitate de neegalat și are toate șansele să dureze o viață, dacă este îngrijit corespunzător.

În loc de concluzie

Acestea fiind spuse, covoarele handmade sunt întotdeauna o alegere potrivită, de care te bucuri o viață. Dacă te-ai hotărât să faci o astfel de investiție, te invităm să descoperi modelele Jaipur aici sau în cele 3 showroom-uri din Băneasa Shopping City: Ethan Allen, Caracole și Bernhardt.

Foto: Jaipur Rugs

Related Posts