Blog, Inspire

Cum alegem mobilierul confortabil pentru living?

Fie că vorbim despre un spațiu destinat reuniunilor de familie sau cu prietenii, ori poate un loc în care să petreceți o seară memorabilă de film, mobilierul trebuie să fie unul special, care să celebreze timpul de calitate petrecut împreună cu cei apropiați. În acest material veți beneficia de câteva sfaturi utile, menite să ajute la alegerea canapelei, fotoliilor, banchetei dar și a tabureților după nevoie.

Piesa de rezistență în fiecare living nu poate fi decât canapeaua. Iar aici opțiunile sunt variate, dar pentru a ști sigur dacă ți se potrivește o canapea cu două sau trei locuri, nu trebuie decât să ai în vedere numărul persoanelor pe care vrei să le așezi pe canapea în perioada sărbătorilor. Dacă răspunsul se rezumă la trei persoane, atunci ai nevoie de o astfel de piesă cu trei locuri.

Aici întreaga selecție canapele.

Canapea Dimitri
Canapea Dimitri
Canapea Shelton
Canapea Shelton
Canapea Bonaire
Canapea Bonaire

Dacă ai nevoie să organizezi în living un spațiu confortabil ideal pentru a petrece o seară de film alături de prieteni sau familie, atunci canapelele modulabile sunt cea mai bună alegere. Secționalele canapelei pot fi combinate într-o varietate de idei, astfel încât să optimizeze spațiul dar să și asigure confortul mult dorit.

Aici întreaga selecție canapele modulare.

Canapea Deep Retreat
Canapea Deep Retreat
Colțar Helena
Colțar Helena
Canapea Fanciful
Canapea Fanciful

Ce stil de canapea ți se potrivește?

Pe Select Design poți descoperi o varietate de canapele ce satisfac majoritatea stilurilor de design. În imaginile de mai jos poți regăsi propunerea noastră de astfel de piese menite să te inspire în alegerea mobilierului. Dacă nu te poți hotărî, noi venim în sprjinul tău cu o ședință GRATUITĂ de Design Interior.

Canapea curbată
Canapea curbată
Canapea cu brațe drepte
Canapea cu brațe drepte
Canapea stil Midcentury
Canapea stil Midcentury
Canapea stil Art Deco
Canapea stil Art Deco
Canapea cu brate confortabile
Canapea cu brate confortabile
Canapea cu brate evazate
Canapea cu brate evazate
Canapea model French Parlor
Canapea model French Parlor
Canapea model Chesterfield
Canapea model Chesterfield
Canapea cu brate scobite
Canapea cu brate scobite

Cum trebuie să măsori canapeaua?

Adâncimea șezutului pieselor din selecția noastră variază între 48 și 66 cm. Este util să luați în calcul această informație pentru momentul în care veți achiziționa canapeaua din showroom-urile Select Design (Caracole, Ethan Allen și Bernhardt Interiors).

Cum trebuie să măsori canapeaua

Pernele pentru șezut: cât de moi sau ferme ar trebui să fie?

Fermitatea pernelor pentru șezut poate influența aspectul canapelei. Dacă aceste perne sunt moi, atunci confortul este sporit, dar odată cu presiunea exercitată asupra lor, pernele se vor rearanja mai des. În schimb pernele mai tari își mențin forma inițială. Mai jos puteți descoperi trei nivele de fermitate:

Nivel moale – perne umplute cu fibre moi, pene și puf pentru a oferi un confort la superlativ.

Nivel mediu – perne umplute cu fibre moi ce asigură un echilibru între confort și suport. Pentru o susținere mai fermă a spatelui se poate alege o pernă umplută cu spumă.

Nivel fermitate ridicată – perne cu structură pe arcuri și un înveliș format din spumă și pene pentru a oferi o zonă de contact confortabilă.

Majoritatea produselor din colecția Select Design au un șezut cu un nivel mediu de fermitate, însă acesta se poate personaliza pe comandă. Mai multe detalii pot fi oferite pe pagina Servicii Gratuite de Consultanță sau în showroom-urile Select Design (Caracole, Ethan Allen, Bernhardt Interiors) din Galeriile Mobexpert, Băneasa Shopping City.

Cum alegi fotoliul potrivit?

Această acțiune este influnțată în primul rând de propriile nevoi. Dacă îți dorești un moment de relaxare maximă atât pentru tine cât și pentru invitați, atunci alege un fotoliu cu recliner ce a devenit foarte căutat în ultimii ani. La fel de incitant ar fi și un fotoliu cu bază rotativă, fiind o piesă versatilă ce asigură o mișcare lejeră oriunde vă poartă conversația. Alegerile clasice pentru o piesă fixă sunt ideale atunci când vreți să lucrați la un birou ori să savurați o băutură delicioasă.

Aici întreaga selecție de fotolii:

Fotoliu Kyle
Fotoliu Kyle
Fotoliu cu recliner Paolo
Fotoliu cu recliner Paolo
Fotoliu rotativ A Compleat-Turn Around
Fotoliu rotativ A Compleat-Turn Around

Banchetele un element practic în amenajare.

Aceste piese versatile pot aduce un plus de autenticitate amenajării și satisfac totodată nevoia de confort. Fie că alegeți să le utilizați în living sau în oricare altă amenajare aceste piese tot mai des întâlnite sunt un must-have.

Aici întreaga selecție de banchete:

Bancheta End To End
Bancheta End To End
Bancheta Bridge the Gap
Bancheta Bridge the Gap
Bancheta Sidney
Bancheta Sidney

Tabureții, o alegere inspirată.

Realizate în general cu dimensiuni reduse, aceste piese de mobilier sunt atât de versatile încât pot satisface atât nevoia de confort dar pot fi utilizate și ca măsuțe pentru servit diverse gustări. Avantajul lor este acela că pot fi ascunși fie sub măsuța de cafea sau consolă. Acest taburet poate fi o soluție pentru odihna picioarelor, fiind asociat cu fotoliul confortabil sau poate reprezenta un loc în plus de relaxare.

Aici întreaga selecție de tabureți

Majoritatea pieselor de living prezentate în acest material pot fi personalizate pe diferite tipuri de țesături rezistente la pete, finisaje ale lemnului și pot avea în plus butoni și ținte decorative. Mai multe informații legate de personalizarea mobilierului pot fi descoperite pe pagina Servicii Gratuite de Consultanță sau în cele trei showroom-uri Select Design (Carcacole, Ethan Allen și Bernhardt Interiors) din Galeriile Mobexpert, Băneasa Shopping City.