ethan allen fabrica
Blog

Află povestea Ethan Allen, brand american cu tradiție

Ethan Allen este un nume de referință peste Ocean. Ne mândrim să fim unicii reprezentanți în Europa ai acestui brand celebru, cu o istorie atât de îndelungată, brand recunoscut de-a lungul timpului pentru calitatea desăvârșită a mobilierului. Lucrurile făcute bine fac din lume un loc mai frumos.

 

Prima fabrică Ethan Allen datează din 1932 și se află în Vermont. Nu este deloc întâmplătoare această localizare, căci Vermont are o lungă tradiție de realizare manuală a mobilierului din lemn. De atunci și până în prezent Ethan Allen și-a făcut un “acasă” confortabil în Vermont. Ba, mai mult, și-a luat acest nume în onoarea acestui stat și a unui celebru erou de război din acele ținuturi, Ethan Allen.

Cu timpul, compania a trecut de la un producător de mobilă local la un brand de renume internațional, bazându-se pe tehnici tradiționale de construcție, tâmplărie și finisare, tehnici transmise din generație în generație.

În anii ’60, Ethan Allen a prezentat un mod cu totul nou de a face cumpărături de mobilier. În loc să aranjeze mobilierul în rânduri – linii de scaune, linii de mese etc. – compania le-a solicitat comercianților să prezinte fiecare piesă ca parte a amenajării unei camere.

Au trecut așadar mai bine 80 de ani și Ethan Allen produce în continuare mobilier din lemn masiv în Green Mountain State, în Carolina de Nord și în alte ateliere din America de Nord. Cum spuneam, meșteșugarii americani folosesc tehnici tradiționale, îmbinate însă cu o parte a tehnologiei moderne. La Ethan Allen, moștenirea măiestriei lucrului bine făcut este păstrată cu sfințenie, fapt ce i-a adus brand-ului reputația de astăzi.

Bucurați-vă de această galerie de mobilier superbă, cu produse lucrate manual în atelierele Ethan Allen, produse destinate să fie transmise generațiilor următoare. Pentru a descoperi și mai multe piese de mobilier Ethan Allen, te așteptăm în showroom.

Foto: Ethan Allen