iluminarea casei lampadar
Blog

Iluminarea casei – 4 moduri de a pune interiorul în lumina potrivită

Iluminarea casei este un element extrem de important într-o amenajare și nu trebuie niciodată trecută cu vederea. Modul în care integrăm iluminarea la interior are strânsă legătură cu starea noastră de spirit, deoarece are un impact mare asupra percepției vizuale și psihice. Folosirea potrivită a unui corp de iluminat sporește luminozitatea unui spațiu și creează o dispoziție bună. În plus, iluminatul adaugă eleganță, rafinament și stil unui interior.

Tipuri de iluminat

  1. Iluminarea ambientală, dată de aplice de pildă, creează o atmosferă specială. Dacă adaugăm și întrerupătoare cu dimmere, atunci putem controla lumina astfel încât să creăm atmosfera pe care ne-o dorim într-un moment anume.
  2. Iluminatul de accent (dat de veioze și spoturi cu halogen) evidențiază elementele arhitecturale ale unei case, precum ar fi pereții, o piesă de artă sau un tablou.
  3.  Iluminatul punctual (realizat cu ajutorul lustrelor și candelabrelor) este destinat în special blatului de lucru din bucătărie sau locului de luat masa. Acest tip de iluminat poate fi asociat cu succes luminilor de accent,  pentru a crea o atmosferă cu totul aparte.
  4. Iluminatul încastrat poate fi folosit în pardoseală și tavan pentru a crea fascicule verticale de lumină.

Importanța iluminatului interior

Importanța iluminatului în designul interior:

Fără o iluminare adecvată, arhitectura interioară nu poate fi experimentată la maximum. O iluminare bună asigură o atmosferă caldă, primitoare și funcțională în casa noastră. Prin urmare, iluminarea casei este elementul cheie în designul interior, deoarece îmbunătățește totul într-o cameră – de la mobilier, pardoseală, accesorii la finisaje și texturi. Utilizarea creativă a iluminatului poate înfrumuseța amenajarea. Alegerea luminilor potrivite ne poate ajuta să obținem un echilibru perfect între stil, confort și latura practică pentru a crea interioare frumoase și funcționale.

Toate corpurile de iluminat prezentate în acest articol sunt disponibile în showroom-urile noastre din Băneasa Shopping City (Ethan Allen, Caracole și Bernhardt). Aici, designerii noștri sunt gata să îți ofere tot sprijinul de care ai nevoie în a face alegerile potrivite pentru iluminarea casei. Te așteptăm! 🙂

Related Posts