senzatia de spatiu mai mare
Blog

Cum dai senzația de spațiu mai mare?

Chiar dacă uneori metrul pătrat este un lux, stilul nu trebuie să fie. Designerii Ethan Allen, brand american de top aflat sub cupola Select Design by Diana Șucu, ne dezvăluie câteva trucuri pentru a da senzația de spațiu mai mare. Iată 5 sfaturi simple pentru transformarea camerelor mici în spații cochete și confortabile.

  •  Regula numărul unu la decorarea spațiilor mici este să alegi una sau două piese de mobilier mai voluminoase în detrimentul multora mici. Multe piese mici vor crea senzația de aglomerație. Același efect îl poate avea și mobilierul cu design sofisticat. Prin urmare, ideal este să optezi pentru linii simple, drepte.
  • Alege mobilierul cu depozitare ascunsă. Astfel, camera va fi mai organizată și va părea chiar mai spațioasă fără telecomandă, chei și multe alte mărunțișuri la vedere. În acest context ideale sunt taburetele și paturile cu spațiu de depozitare sau mesele de cafea cu sertare.

senzatia de spatiu mai mare living

  • Mai puțin este cu siguranță mai mult. Accesoriile elegante, cum ar fi ramele foto, vazele, sfeșnicele și sculpturile oferă cu siguranță personalitate camerei, dar cel mai bine este să te limitezi la două-trei. În acest fel camera nu va părea înghesuită și nici nu va fi impersonală.
  • Folosește finisaje deschise pentru pereți. Petele de culoare pot fi date printr-o piesă de mobilier sau prin accesorii: vaze, pleduri, aranjamente florale etc.senzatia de spatiu mai mare dormitor
    Maximizarea iluminării este esențială pentru a da senzația de spațiu mai mare. Asortează-i corpului de iluminat princial altele secundare, cum ar fi aplice, veioze sau lampadare. Pentru a amplifica lumina, accesorizează spațiul  cu o oglindă, amplasată în direcția ferestrei.