Până acum relativ un an, orice model de vitrină era sinonim cu desuetudinea. În ultima vreme însă, această piesă de mobilier a revenit puternic în trend și aduce un plus de farmec livingului sau diningului. Care sunt avantajele alegerii unei vitrine și cum o poți accesoriza sunt întrebări la care vor răspunde pe larg designerii noștri.
Senzația de spațiu mai mare
Atunci când spațiul de care dispui nu este tocmai generos, o vitrină poate lua cu ușurință locul unui dulap închis. De multe ori, acesta face ca interiorul să fie înghesuit și să dea senzația de disconfort. În schimb, o vitrină creează iluzia unui spațiu mai generos, căci ușile sale eliberează vizual încăperea. În plus, interiorul va fi mai luminos și mai primitor.
O vitrină îți oferă ocazia să ai acasă o mini-expoziție de artă… sau de veselă cu povești. 🙂 Astfel, farfuriile tale din porțelan, moștenite de la bunica, sau un vas superb suvenir din vacanță își pot găsi aici un loc de cinste. Avantajul acestei expuneri este, pe lângă cel estetic, că va face decorul mai dinamic și mai personal.
Stiluri diferite
O vitrină se poate încadra în aproape oricărui stil de amenajare. Ușile din sticlă pot fi simple, mate, decorate cu baghete etc, astfel încât fiecare are ocazia să își aleagă stilul care îl reprezintă. Important este ca acest stil să se regăsească peste tot în casă, pentru a contura un decor unitar, armonios.
O vitrină cu uși din sticlă este foarte ușor de întreținut, printr-o simplă ștergere cu o lavetă și apă. Atenție! Alege o vitrină de bună calitate, de la un brand de încredere, care respectă cele mai înalte standarde ale lemnului și sticlei. Numai astfel te asiguri că ai un produs de care te bucuri o viață. Nu uita că există și varianta de vitrină fără geamuri.
Diverse alegeri cromatice
O vitrină cu uși din sticlă îți oferă ocazia să schimbi ușor gama de culori a livingului sau diningului. Astfel, dacă simți nevoia, poți introduce o nouă schemă cromatică: mai veselă sau mai “domoală”, în funcție de preferințe. Important este să asortezi culorile și să creezi un ansamblu armonios. Poți expune chiar și mici obiecte de artă, cum ar fi un tablou.