Toamna se apropie cu pași repezi aducând cu ea și o schimbare vibrantă în paleta cromatică. Acest anotimp al recoltelor, ne oferă culori calde, redate în tonuri de portocaliu, galben muștar, teracotă dar și culori pământii, ideale pentru a creea un dormitor cozy.
Dormitorul, cea mai importantă încăpere din casă, locul în care ne petrecem cel mai mult timp, este refugiul nostru de odihnă și relaxare, departe de agitația cotidiană. Amenajarea acestui spațiu trebuie făcută cu mare atenție astfel încât să reflecte propria personalitate dar să și satisfacă pe deplin nevoia de confort.
În acest articol vă invităm să descoperiți secretele amenajării unui dormitor cu dimensiuni mai reduse, așa cum sunt majoritatea spațiilor în acest moment. Deși un dormitor mic e o provocare mai mare, cu sfaturile utile de amenajare, rezultatele vor fi un real succes.
Iată câteva modalități de a creea iluzia unui spațiu mai mare:
- Vopsește pereții într-o culoare deschisă.
- Alege piese cu profiluri vizual mai ușoare (piese cu picioare și cadre deschise; fără tapițerie închisă și voluminoasă).
- Simplifică accentele și operele de artă (fără rame grele sau pereți galerii aglomerate).
- Optează pentru mobilier jos, aproape de podea.
- Alege metalul și sticla atunci când este posibil; acestea consumă mai puțin spațiu vizual.
- Minimizează dezordinea de pe toate suprafețele.
Secretul nu constă în cât spațiu ai la dispoziție, ci cât de eficient și creativ îl folosești. Un dormitor mic poate fi transformat într-un loc relaxant și aerisit. Folosirea inteligentă a diferitelor texturi și materiale, combinată cu mobilierul potrivit într-o notă creativă poate transforma o cameră mai puțin spațioasă într-un sanctuar confortabil. Primul lucru de care ar trebui să ții cont este chiar piesa centrală: patul. Dacă alegi să-l pui în centrul camerei lipit de perete, poți așeza câte o noptieră de o parte și de alta a acestuia. În acest fel, ambele persoane care dorm în pat se pot da jos fără a se incomoda reciproc. Comoda, este o altă piesă importantă în dormitor, ce satisface pe deplin nevoia depozitării, de la lenjerie, haine și așternuturi de pat. Într-un spațiu mic ne putem folosi chiar și de tabureții versatili cu capac ce pot depozita pernuțele decorative sau pledurile.
Odată ce am stabilit locul în care integrăm mobila în amenajare, nu mai rămâne decât să alegem paleta cromatică. Având în vedere un loc mic, este indicat să folosim culori deschise pentru pereți, care reușesc să mărească vizual spațiul. Oglinzile sunt o altă soluție bună pentru a oferi luminozitate și spațiu mai mare dormitorului.
Culorile toamnei în acest caz se pot regăsi în obiectele decorative, perne, accesorii, pleduri și flori. Nu există nimic mai frumos toamna aceasta decât explozia de culori bogate, intense, pline de viață, care bucură pe toată lumea și transmit căldură. Florile nelipsite din orice amenajare, pot fi artificiale, lucrate manual din mătase naturală. În acest fel vă puteți bucura de frumusețea lor ani la rândul.
Pernuțele decorative cu diferite țesături, din mătase, catifea sau lână, oferă un aspect tactil amenajării și creează acea atmosferă cozy.
Accentele metalice aurii, regăsite pe corpurile de iluminat sau decorațiuni, emană eleganță dar și căldură într-o notă sofisticată dormitorului.
Așadar, locul în care îți petreci cel mai mult timp din viață poate fi decorat pe măsura propriei personalități astefel încât să îmbine perfect latura estetică cu cea practică.
Amenajările de succes sunt în egală măsură emoție și funcționalitate și sunt scrise cu talentul unui designer de interior.
Programează ședința ta GRATUITĂ de Design Interior, în showroom-urile Select Design, Ethan Allen, Caracole și Bernhardt Interiors din Galeriile Mobexpert Băneasa Shopping City.